Første halvdel af NightChamp vel overstået

Med torsdag aftens NightChamp-løb i True Skov vest for Aarhus – med stævneplads og parkering på rastepladsen Blankhøj ved E45 – er vi nu godt og vel halvvejs i denne vinterens serie. Og selv om kalenderen afslører, at vi er på vej ind i vinteren, så er det ikke just strengt vintervejr, der har præget denne måneds afdelinger. Bevares vi har haft en enkelt rigtig kold aften med temperaturer lige under nul grader, men derudover er det med regn eller i hvert fald fugtigt vejr, der har præget løbsaftenerne. Om det har været det knap så fine vejr i år – sammenlignet med sidste år, der har været det udslagsgivende, ved jeg naturligvis ikke, men med deltagerantal på 139, 141, 151 og 137 startende løbere tyder det på, at vi i år vil opleve en lille nedgang i det samlede deltagerantal. Med i alt 568 starter i de fire løb har der således været en nedgang på ca. 5% i forhold til rekordåret sidste år.
Løberne har her i november været tilbudt løb i 4 skove i det midtjyske område. Det første løb, prologen, fandt sted den 3. november i Marselisborg i et område omkring Silistria med mange stier, hvor det burde være nemt at finde et sikkert udgangspunkt før hver post. Alligevel havde mange af deltagerne problemer med at finde rundt i de mange stier, så selv stedkendte kunne løbe sig ud i problemer.
Herefter flyttede vi stævnepladsen til Silkeborg Vesterskov, hvor vi den 10. november kunne byde på en mild omgang Silkeborg-orientering, hvor løberne blev forskånet for de værste  bakker – men i stedet måtte kæmpe med kuldegraderne!
Anden afdeling afvikledes i Gludsted Plantage i en etape, der sikkert vil gå over i NightChamp historien på grund af vandet i de lavereliggende partier af plantagen – og ikke mindst for passagen af en større sø, som de fleste af løberne “fejlagtigt” havde tolket som en mose (hvad kortet i øvrigt også viste).
Endelig bød aftenens løb på et jomfrueligt natløbsterræn, hvor løberne skulle kæmpe sig gennem et fladt terræn med nyplantet skov, der kun var ca. 20 år gammel. Også dette terræn viste sig tungt og mudret – hvad man i øvrigt også måtte forvente efter en længere periode med regn.
I alt 16 af OK PANs ungdomsløbere har deltaget i en eller flere af de 4 afdelinger, der er afholdt her i efteråret – også her en mindre nedgang i antallet i forhold til sidste år. Dette skyldes formodentlig, at NightChamp ikke i år erstatter den sædvanlige TC-træning, der ligger om onsdagen, og for mange af TC-løberne er det måske lige hårdt nok at skulle ud i natten to aftener efter hinanden?

Anden halvdel af NightChamp skydes i gang den 2. februar 2017 med en afdeling i den ikke helt lette Gjern Plantage på et kort, der i år er udvidet en del i forhold til det område, der tidligere har været anvendt til o-løb. Her vil der med andre ord blive tale om løb i et terræn, der for en stor dels vedkommende er jomfrueligt.
Derefter sluttes der på hver sin side af vinterferien i uge 7 af med to etaper i hhv. Hansted Skov nord for Horsens samt på Sletten, hvor vi et par gange tidligere har haft afviklet sæsonafslutningen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.