4 PAN-løbere på juniorlandsholdet

Den nyudnævnte sportschef i Dansk Orienterings Forbund, Lars Lindstrøm, har her til aften haft arbejdstøjet på og offentliggjort juniorlandsholdet for kalenderåret 2017. Og – som Lars selv beskriver det i sin pressemeddelelse – skal der de næste år arbejdes hårdt og målrettet på at sikre et succesfuldt generationsskifte på seniorlandsholdet. Og det er her, vores talentfulde ungdomsgruppe kommer i spil, således at vi – efter et par magre år på ungdomssiden – igen kan få skabt og udviklet en stærk ambitiøs gruppe af unge talenter, der kan løbe med om medaljer på internationalt plan.
Med i overvejelserne er også, at Danmark om tre år arrangerer junior-VM i det midtjyske område med OK PAN og Silkeborg OK som arrangører, ligesom der i 2020 arrangeres Sprint-VM i Trekantområdet. Der er altså fine mål at arbejde henimod for vores unge løbere.
Juniorlandsholdet 2017 består af 9 gengangere fra i år, suppleret med 7 nye ansigter, heraf hele 6 drenge. Det er med andre ord en juniorgruppe, der er et velovervejet mix af helt unge talenter og en lille håndfuld ældre og mere rutinerede landsholdsløbere.

For OK PANs ungdomsafdeling er det opløftende, at der er blevet plads til ikke mindre end 4 PAN’ere på juniorlandsholdet. Genganger fra sidste år – og eneste pige – er Caroline Finderup, der samtidig er en af de mest erfarne rotter i gruppen. Glædeligt er det endvidere, at landsholdsledelsen har fundet plads til alle vores storsatsende H20-drenge i junioreliten. Både Mads Møller Skaug, Andreas Bock Bjørnsen og Mikkel Holm Nielsen er således at finde blandt de 18 unge mennesker, der næste år udgør eliten. En stor cadeau til det ungdomsarbejde, der foregår i PAN og helt sikkert en anspore til de mange håbefulde talenter, vi har til træninger uge efter uge året rundt, om at talent og en målrettet træningsindsats belønnes…
Som en bonusinfo: Sammen med FIF Hillerød er OK PAN den klub, der næste år har flest ungdomsløbere i junioreliten.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.