MTBO Lang: Toppræstation af Silas på Kongedistancen

I dag afvikledes den sidste konkurrence i dette års WM for MTBO-folket i Estland, og arrangørerne havde gemt et rigtig godt terræn til afvikling af WM på langdistancen, som de fleste vel stadigvæk opfatter som kongedistancen. Der er tale om en konkurrence, hvor såvel fysikken som evnen til at foretage de rigtige valg er i højsædet. Langdistancen blev afviklet i Valgehobusemäe, der ligger knap 60 km vest for Rakvere, og området, der var typisk for det nordlige Estland, var domineret af moser og småbakker. Ellers var der mange større som mindre stier og tæt vegetation, der – i form af højt græs – til dels voksede ud over de mindre spor. Den tørre sommer havde gjort bunden fin og fast at køre på, så arrangørerne forventede hurtige tider.
I H20-klassen skulle rytterne ud på en rigtig mandomsprøve, idet banen var 25,9 km med 290 meters stigning. Den optimale rute var imidlertid 34,7 km, så fysikken kom til at spille en afgørende faktor. Og som det var tilfældet de tidligere dage, blev det også i dag Cedric Beill fra Frankrig, der trak det længste strå, og han kan nu kalde sig 4-dobbelt juniorverdensmester.
Silas Frederik Thomsen havde allerede hjemmefra proklameret, at det var langdistancen, han ville satse hårdest på, idet han håbede, at han havde fysikken og kunne holde hovedet koldt på langstrækkene, hvor der skulle køres stærkt – og ikke overses noget. Og ganske rigtigt, blev dette Silas bedste dag, hvor han med en 7.-plads beviste, at han godt kan være med helt fremme. Alt i alt havde Silas kun et enkelt dårligt vejvalg tidligt i løbet, så ved den anden passage af stævnepladsen lidt over en kilometer fra mål, kunne landstræner Michael Hoffmann opmuntre og heppe på ham, så krampen i benene kunne glemmes på den sidste runde. Således var alle 6 ryttere foran ham sidste-års juniorer, der derfor ikke kan blive konkurrenter næste år. Med 7.-pladsen blev Silas endvidere bedste dansker i dagens konkurrence. Silas brugte 1:46:09 om banen og var således “blot” 7:03 efter den suveræne franske vinder.

Resultatet af langdistancen, 25,9 km – 59 delt.:
1. Cedric Beill, Frankrig, 1:39:06
2. Tomas Stanek, Tjekkiet, 1:40.37
3. Vojtech Ludvik, Tjekkiet, 1:41.46
7. Silas Frederik Thomsen, 1:46:09
18. Holger Refslund, 1:57:14
29. Conor Klingenberg, 2:01.53
35. Rasmus Sørensen, 2:06.51

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.