MTBO Stafet: Endnu en dag på det jævne

Efter gårsdagens hviledag skulle WMs tredje disciplin, stafetten, køres her til formiddag i udkanten af Rakvere – i cykelafstand fra stævnecentret. Løbsområdet bestod af lidt park, lidt bynær skov og lidt bymæssig bebyggelse, og da løbsområdet ikke var lukket af under selve konkurrencen, skulle rytterne være lidt ekstra påpasselige – og ligefrem forvente bløde trafikanter i området. Men i øvrigt var det et område, der indbød til hurtig kørsel på mange små og hurtige stier samt bredere skispor – mens fokus både skulle være på terrænet og medtrafikanter.
For de unge, danske juniorer var dagen muligheden for at “komme tilbage” efter et par  skuffende dage. Landstræneren havde valgt en lidt alternativ taktik, idet holdet bestod af – i nævnte rækkefølge – Rasmus Sørensen, Silas Frederik Thomsen og Holger Refslund. Taktikken gik i sin enkelthed ud på at være med i front efter de første to ture, med en god starter, Rasmus, på første tur, mens vores stærkeste kort, Silas, kørte 2. tur, hvor de øvrige hold traditionelt stiller med deres svageste led. Håbet var så, at Holger Refslund på sidste tur kunne komme ud sammen med teten – og så hænge på! Målet med stafetten, hvor 16 hold stillede til start i H20-klassen, var at komme på podiet – i Top-6!
Sådan skulle det imidlertid ikke komme til at gå. Allerede på første tur må Rasmus slippe de bedste ryttere, og han kommer ind som nr. 11 med et tidstab på 8 minutter, og med 3:40 op til podiet virker det lidt håbløst at nå målet om en placering i Top-6.
På andenturen kører Silas imidlertid et fornuftigt løb med blot et enkelt svaj på et minut på post 3, og han henter ind på de foran kørende. Silas kører turen i 6. hurtigste tid, og han henter et minut ind på det førende hold fra Frankrig. Og ikke mindre interessant i forhold til målet med stafetten: Afstanden til podiet er nu blot 25 sekunder!
På sidsteturen har Holger Refslund en uheldig dag og punkterer og taber derved både tid og placeringer, og det unge danske hold falder igen tilbage i det samlede resultat. Slutresultatet bliver en 10. plads blandt de 16 hold (en 9.-plads, hvis man fraregner 2.-holdene), 6 minutter fra podiet. Det er i øvrigt værd at bemærke, at kampen om podiepladserne blev meget tæt. Fra nr. 5, Sverige-2, til nr. 8, Finland, var der blot 11 sekunder!

Resultatet af stafetten, 16 hold, 3 x 9,1-9,4 km:
1. Frankrig, 2:05:31
2. Estland, 2:12:27
3. Sverige, 2:14:35
10. Danmark, 2:25:49 (Rasmus Sørensen: 48:46 (11) – Silas Thomsen: 44:38 (6) – Holger Refslund: 52:25 (14))

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.