MTBO Mellem: En konkurrence der bare skal glemmes

I dag kom MTBO mesterskaberne i Estland tilbage til skoven, hvor konkurrencen på mellemdistancen skulle afgøres omkring skisportsstedet Mõedaka, der ligger ca. 15 km øst for Rakvere. Selve løbsområdet er (om vinteren) et yndet skisportsområde, der er delt i to noget forskellige terræner af en asfaltvej. Nord for vejen er området temmelig fladt med et udpræget net af stier og spor, heriblandt også markante ATV-cross spor, der ikke er de mest velegnede, hvis man vil ud at køre stærkt. Syd for vejen  er terrænet mere kuperet med bakkekamme og dybe lavninger med op til 35 meters niveauforskel. Alt i alt veksler terrænet her mellem brede langrendsspor, mange små spor, samt små heftige stigninger og nedkørsler; alt i alt et terræn, der er guf for teknikeren med stærke ben! Stævnepladsen var på det lokale skiskydningsstadion.
I H20-klassen skulle rytterne ud på en 9,4 km lang bane med 225 meters stigning, og for juniorerne gav det optimale vejvalg – uden bom – en tur på 12,5 km. For Silas var det – efter gårsdagens antiklimaks med diskvalifikationen – et spørgsmål om mentalt at komme op på hesten igen og være klar til dagens opgave. Men selv om han var klar, var grejet ikke med ham i dag. Efter de to første poster var Silas med helt i front, men allerede mellem post 2 og post 3 får Silas defekt, idet dækket på forhjulet krænger sig af fælgen, og han mister 4½ minut på at reparere skaden – og så var det løb jo ligesom kørt. Senere kører han også i et decideret bom, hvor han kører fra post 9 til 5, hvilket igen koster næsten 3 minutter. Alt i alt kan Silas derfor spare på kræfterne på den resterende del af banen og trille ind til en placering som nummer 42 i tiden 51:47, knap 11 minutter efter vinderen.

Resultatet af mellemdistancen, 9,4 km – 63 delt.:
1. Cedric Beill, Frankrig, 40:50
2. Vojtech Ludvik, Tjekkiet, 41:12
3. Oskar Sandberg, Sverige, 41:29
31. Holger Refslund, 48:44
32. Conor Klingenberg, 49:54
42. Silas Frederik Thomsen, 51:47
49. Rasmus Sørensen, 56:34

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.