MTBO sprint: Silas starter WM med en diskvalifikation

Her til formiddag startede det, der var højdepunktet for de satsende danske ryttere ud i MTBO, nemlig årets WM i Rakvere i det østlige Estland. Efter en mandag hvor rytterne var ude at prøve terrænet af, og hvor en velsmurt organisation havde stået for en fin åbningsceremoni i centrum af Rakvere, blev det tirsdag alvor for deltagerne fra nær og fjern, idet WMs første disciplin, sprint, blev afviklet i Tapa, der er en mindre by, der er vokset op om et jernbaneknudepunkt – små 30 km vest for Rakvere.
Sprinten blev afviklet i et terræn, der vekslede mellem (hovedsagelig) bymæssig bebyggelse samt mark og lidt skov. Teknisk var der tale om en god og udfordrende sprint med en indbygget fælde – mere herom nedenfor… I øvrigt var vejret fint og tørt – som vi også er forvænt med i Danmark lige nu.
For Silas Frederik Thomsen var der tale om en debut ved et internationalt mesterskab, om end han har kørt internationale konkurrencer i både Sverige og Tjekkiet tidligere i år – med en vis succes. Alligevel havde Silas ikke de store forventninger til et topresultat i sprinten, som han selv opfatter som sin svageste disciplin, men det skulle da ikke afholde ham fra at give sig fuldt ud på den 5,4 km lange bane med 19 poster. De, der fulgte livedækningen af løbet, kunne iagttage, at Silas lagde lidt forsigtigt ud med et par bom først på banen – før første radiopost, og at han her mistede godt et minut til teten. Herefter kørte han sikkert hjem til mål og kom ind på en fremragende 8. plads blandt de 63 deltagere fra 21 lande, kun 45 sekunder fra sølvet. Efterfølgende blev ikke mindre end 20 ryttere i H20 disket (heriblandt nr. 2 og 3 på resultatlisten) – for at køre den venstre rundt om en bygning og hermed gennem et forbudt område, der i øvrigt ikke var afmærket i terrænet – blot forbudt uden på nogen måde at stikke af fra det omgivende område. Blandt de diskede var også Silas, der i høj fart ikke fik læst, at området var forbudt. Se kortudsnittet til højre med det famøse, forbudte område, som en (stor) del af deltagerne uforvarende kom til at køre ind i ved at køre øst om bygningen næsten midtvejs på strækket – et vejvalg, der blev katastrofalt og i øvrigt kostede ca. 5 sekunder i forhold til at tage den tilladte vej rundt om bygningen!
Så nu det er bare op på (jern)hesten igen og være klar til morgendagens mellemdistance.

Resultatet af sprinten, 5,4 km – 63 delt.:
1. Cedric Beill, Frankrig, 17:38
2. Andreas Waldmann, Østrig, 18:59
3. Anders Blomster, Finland, 19:19
32. Conor Klingenberg, 25:28
Silas Frederik Thomsen, DSQ (19:44)
Rasmus Sørensen, MP
Holger Refslund, MP

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.