Midgårdsormen med Caroline på det vindende PAN-hold

Som et har været tilfældet “i umindelige tider” sluttede DM Mellem-weekenden også i år med Midgaardsormen, og det skete med stævneplads på Peterslysts marker, der i luftlinje ligger blot en par kilometers penge fra den mark, der var centrum for gårsdagens DM Mellem. I øvrigt på samme mark, der også brugtes for 15 år siden, hvor Silkeborg OK sidste gang stod for arrangementet, og hvor Tjalfeklassen for første gang var en del af stævnet.
Med den seneste større revision af reglementet, hvor rammerne for Midgårdsormen blev givet fri, og hvor det derfor var op til arrangørerne at bestemme, hvordan ormen skulle bugte sig gennem landskabet, har stævnet været udsat for mange – mere eller mindre opfindsomme – ændringer. Og især de sidste 3 år har der været afprøvet vidt forskellige modeller for afviklingen af stævnet, hvilket ikke har givet flere deltagere – tværtimod. I år var det så tilbage til en gennemgående stafet med start i nattens mulm og mørke og løb ind i morgengryet – sådan som mange af løberne opfatter som “den rigtige stafet”, hvis man skal tro kommentarerne fra flertallet af løberne på stævnepladsen.
I den traditionelle klasse, Thor-klassen, hvor der var 24 deltagende hold, hver med 10 løbere på holdet, blev det til en overbevisende sejr til PANs førstehold med Caroline Finderup som eneste ungdomsløber på holdet. Med overbevisende menes i dette tilfælde en sejr på 28½ minut – og her var det værd at bemærke, at Caroline, der løb 6. tur i den fremragende tid 26:26, var hurtigst på turen og bl.a. slog ungdomslandsholdsløberen Amanda Falck Weber!
På PANs andethold var der blevet plads til U16-pigerne Sofie Secher Thomsen og Anna Spanner, der begge bidrog til en flot 7. plads til dette hold.

I Tjalfeklassen deltog OK PAN med et enkelt hold, der i sidste øjeblik måtte ændres, idet Mads Skaug måtte trække sig med det skadede knæ. Derfor blev det til en længere og sværere tur til William Kranker og en debut til Asbjørn Kaltoft, der heldigvis kunne springe til. Her skal ikke mindst Asbjørn fremhæves, idet han gik til opgaven med et klart hoved og raske ben. Asbjørn løb i 6. hurtigste tid på sidsteturen og løb holdet 2 pladser frem, så det kunne blive til en samlet 8. plads blandt 17 deltagende hold. De øvrige to løbere på holdet var Katrine Spanner samt Andreas Bock Bjørnsen. Både Katrine og William løb i 12. hurtigste tid, mens Andreas imponerede med næsthurtigste tid på andenturen.

Resultatet i Tjalfeklassen blev:
1. AllePiSk, 1:48:14
2. Tisvilde Hegn OK, 1:49:27
3. OK SNAB, 1:52:32
8. OK PAN, 2:15:37

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.