JFM på Rømø – 3 medaljer til pigerne

Fra gårsdagens løbsområde syd for Ringkøbing fjord, hvor JFM Stafet blev afviklet på barske baner i et langsomt terræn, var o-karavanen i dag draget noget sydover til Rømø, hvor medaljerne på den klassiske distance skulle fordeles.

Dagens arrangør var som altid – når det drejer sig om løb på Rømø – OK HTF i Haderslev, der lokkede o-løberne til stævnet med truslen om, at det måske ville blive sidste chance for at komme til et større o-løb på øen, idet Naturstyrelsen har bebudet, at der skal laves stillezoner flere steder på Rømø. Stillezoner udlægges for at give naturen ro til at udvikle sig uden forstyrrende indgriben af mennesker – og det umuliggør også organiseret aktivitet som o-løb; noget vi selv kender fra bl.a. Lystrup Skov nord for Århus. Og midt gennem de bedste løbsområder på Rømø har man altså nu planer for stillezoner.
Alligevel var det vel skuffende, at “kun” ca. 300 benyttede sig af lejligheden for endnu en tur i Rømøs sydligste plantage – endda til et JFM. Og det var godt 125 færre end for to år siden, hvor arrangøren også var HTF – og hvor løbsområdet var mindre interessant.
I et næsten perfekt løbevejr med knap så høje temperaturer som i går og lidt støvregn i luften stillede 9 ungdomsløbere fra OK PAN til start – i forsøget på at få en medalje med hjem til Århus. Men ud over at det lykkedes at hente en sejr i H14B samt både sølv og bronze i D16-klassen, var det lidt tyndt med toppræstationerne.
I H14B var eneste deltager Jeppe Kejser Dahl Jensen, der løb et sikkert løb og gennemførte den 3,7 km lange bane i fin stil.

I D16 var det – næsten som sædvanlig når det foregår i Jylland – en dyst mellem Josefine Lind fra Gorm og vores tre piger Caroline, Sofie og Anna, og endnu engang var det Josefine, der trak det længste strå og vandt den 6,4 km lange bane i tiden 55:52. Og endnu engang var det Caroline Finderup, der var stærkest i den indbyrdes PAN-dyst om sølvet. Caroline havde flere småbom og havde ikke nok tempo i sit løb, men det var alligevel nok til at løbe med sølvet i tiden 1:04:33. Sofie Secher Thomsen løb rigtig godt, men havde et kæmpebom på post 10 med næsten 11 minutter, så hun måtte tage til takke med bronzen i tiden 1:15:21, blot 1:21 hurtigere end Anna Spanner på 4.-pladsen.
I H14 var Mads på en kort tur i skoven blot for at konstatere, at knæet ikke ville spille med, så han udgik for ikke at gøre ondt værre.
Ud over de ovennævnte var både Andrea Kejser Dahl Jensen (D10) og Andreas Secher Thomsen (H10) i skoven uden skygge – idet de deltog i en mesterskabsklasse. Og de gjorde det rigtig fint, og Andrea tog endda sin første medalje som o-løber, idet hun endte på en flot 3.-plads. Anders kom også fint igennem banen og blev nr. 4. I øvrigt stor ros til banelæggeren for begynderbanerne, der sad lige i skabet!

Resultater i klasser med PAN-løbere til start:
D10, 2,875 km – 3 delt.:
1. Eva Örnhagen Jørgensen, OK SNAB, 19:13
3. Andrea Kejser Dahl Jensen, 23:29

D14, 5,325 km – 12 delt.:
1. Sara Lysemose Poulsen, Silkeborg OK, 46:11
6. Katrine Spanner, 1:00:39

D16, 6,375 km – 5 delt.:
1. Josefine Lind, OK GORM, 55:52
2. Caroline Finderup, 1:04:33
3. Sofie Secher Thomsen, 1:15:21
4. Anna Spanner, 1:16:42

H10, 2,875 km – 7 delt.:
1. Jacob Mikkelsen, Horsens OK, 16:16
4. Anders Secher Thomsen, 19:01

H12, 4,175 km – 13 delt.:
1. Daniel B. Schmidt, Herning OK, 23:52
12. Søren Møller Skaug, 36:32

H14, 5,6 km – 10 delt.:
1. Hans V. Petersen, OK GORM, 47:30
Mads Møller Skaug, DSQ

H14B, 3,725 km – 1 delt.:
1. Jeppe Kejser Dahl Jensen, 29:27

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.