JFM Stafet i Nyminde: 3 medaljer til ungdommen

For en uge siden var det endnu sommerferie – og alligevel stod fod-o-folkets første mesterskaber på menuen i denne weekend, næsten uden mulighed for at komme i omdrejninger efter ferien.

I dag var det således de jysk-fynske stafetmesterskaber, der skulle afgøres i Nyminde, helt ude i det vestligste Jylland i en plantage, der første gang blev brugt i 2010 til EFOL, European Foresters Orienteering Championships. Som dengang var det OK West, der stod som arrangør af stævnet, endda med samme stævneplads. Banelæggeren, Per Bovien, havde skabt nogle baner, der var meget udfordrende – og der var megen diskussion om kort, postplaceringer og stræk efter målgang. Arrangørerne havde i øvrigt problemer med nogen af postenhederne, så der var hektisk aktivitet før første start, og efterfølgende oplevede mange løbere at stå som diskede med manglende stempling på poster; en fejl som dog – heldigvis – kunne rettes ved hjælp af backup-kortene. Men det betød også, at resultatformidlingen blev noget langsommelig…
OK PAN havde 4 ungdomshold i skoven på denne varme dag, hvor termometret viste over 20 grader i skyggen. Og tre af de fire hold kunne efter stævnet drage tilbage til Østjylland med medaljer om halsen.  Bedst gik det for holdet i HD max43, som løb med en velfortjent guldmedalje i konkurrence med 8 andre hold. Holdet, der bestod af Andreas Bock Bjørnsen, William Back Kranker og Mads Møller Skaug, vandt en rimelig sikker sejr, selv om Mads måtte løbe for nedsat kraft med et skadet knæ. Imidlertid løb både Andreas og William i bedste tid på deres ture, så Mads havde lidt at give af ude på banen.

I D13-16 var der kun 3 deltagende hold, heraf de to fra PAN. Førsteholdet bestående af Caroline Finderup, Anna Spanner og Sofie Secher Thomsen var under konkurrencen hele følelsesregisteret igennem. Således kunne Sofie sendes i skoven med et fint forspring på godt 6 minutter til Kolding OK på andenpladsen, men hun havde ikke sin bedste dag og blev overhalet indenom og kom i mål som nummer to i klassen, 3 sekunder efter Kolding-pigen – blot for at få at vide, at hun var disket. Heldigvis var dette en fejl fra arrangørernes side – ligesom det var en fejl, at Sofie havde fået et kort med en længere gafling, end hun skulle have haft! PANs hold skulle derfor samlet løbe længere end vinderne fra Kolding – men andenpladsen og sølvet var i hus.
I HD-12 blev det lige ved og næsten for vores hold, der bestod af Noah Tristan Hoffmann, Anders Secher Thomsen og Søren Møller Skaug, idet det blev til en fjerdeplads blandt 7 hold. Holdet var kun 2 sekunder fra bronzen og 11 sekunder fra sølvet!.

Alle resultater i klasser med PAN-hold som deltagere:
HD-12, 7 hold:
1. Kolding OK, 56:46
2. OK SNAB, 1:04:44
3. Horsens OK, 1:04:53
4. OK PAN, 1:04:55 (Noah Tristan Hoffmann, 22:21 (3) – Anders Secher Thomsen, 18:59 (3) – Søren Møller Skaug, 23:35 (3))

HD max43, 8 hold:
1. OK PAN 1, 1:25:06 (Andreas Bock Bjørnsen, 31:11 (1) – William Back Kranker, 20:30 (1) – Mads Møller Skaug, 33:25 (2))
2. Kolding OK, 1:28:40
3. Horsens OK, 1:38:37

D13-16, 3 hold:
1. Kolding OK, 2:17:51
2. OK PAN 1, 2:17:54 (Caroline Finderup, 37:16 (1) – Anna Spanner, 45:42 (2) – Sofie Secher Thomsen, 54:56 (1))
3. OK PAN 2, 3:05:24 (Katrine Spanner, 54:19 (3) – Rebecca Hoffmann, 1:02:54 (3) – Emma Spanner, 1:08:11 (3))

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.